Elektronisch roken

Het is vaak erg moeilijk om het roken af te bouwen of er helemaal mee te stoppen. Toch begrijpen steeds meer mensen welke schadelijke gevolgen roken kan hebben voor hun gezondheid. Elektronisch roken zorgt er voor dat verminderen met roken een stuk eenvoudiger wordt gemaakt en dat zonder de fysieke en psychische nadelen die dit doorgaans met zich meebrengt. Bij elektronisch roken vindt er dan ook geen verbranding van tabak plaats. In plaats daarvan wordt er een vloeistof die we een E-liquid noemen verdampt. Bijgevolg wordt u bij elektronisch roken niet blootgesteld aan schadelijke stoffen zoals teer en koolstofmonoxide. Daarnaast maakt elektronisch roken het ook nog eens mogelijk om zelf te bepalen hoeveel nicotine u precies nodig heeft. Op deze manier kunt u eenvoudig afbouwen, maar beschikt u altijd over een oplossing voor momenten waarop u echt nood heeft aan een sigaret.

Elektronische roken

Wie er voor kiest om elektronisch te gaan roken kiest dus voor een gezondere manier van roken, maar dat is niet alles. Elektronisch roken brengt namelijk ook een financieel voordeel met zich mee. Vooral voor intensieve rokers kan hun slechte gewoonte ook een grote invloed hebben op hun financiële situatie. Dat is vervelend, maar kan zeer eenvoudig worden verholpen door te kiezen voor elektronisch roken. U kunt er nog steeds voor kiezen om gebruik te maken van wegwerpvarianten, maar deze gaan vaak tot honderd keer langer mee dan een klassieke sigaret. Hierdoor kunt u veel langer doen met één enkele sigaret en dat terwijl u ook nog eens kunt besparen op de aankoopprijs.

Elektronisch roken voor ervaren rokers

De ervaren rokers zullen waarschijnlijk niet voldoende hebben aan een standaard elektronische sigaret. Voor deze doelgroep bestaat er echter de mogelijkheid om de door hun aangekochte elektronische sigaret uit te breiden. Dit kan gerealiseerd worden door de aankoop van een zogenaamde clearomizer. Deze clearomizer moet eigenlijk gezien worden als een grotere tank die men aansluit op de batterijen met een eGo of 510 aansluiting. Dit is de standaard aansluiting waar e-sigaret batterijen over beschikken. De clearomizer beschikt overigens over een doorzichtig omhulsel waardoor men de resterende hoeveelheid vloeistof in het tankje eenvoudig kan opvolgen.