E-sigaret

De e-sigaret introduceert een compleet nieuwe manier van roken. Veel mensen die het roken willen verminderen of er volledig mee willen ophouden krijgen te maken met ernstige nevenwerkingen. Dat is vervelend, vooral omdat dit de drang naar sigaretten aanzienlijk kan verhogen. Door gebruik te maken van de e-sigaret kunt u deze verschijnselen in de kiem smoren waardoor het veel eenvoudiger mogelijk wordt om het roken af te bouwen of er zelfs volledig mee te stoppen. Daarnaast is de e-sigaret zowel geschikt voor de beginnende als de gevorderde roker waardoor iedereen er zijn of haar voordeel mee kan doen.

Geschiedenis van de e-sigaret

Hoewel vaak wordt gezegd dat de elektronische sigaret van Chinese oorsprong is durven we dit in twijfel te trekken. De basis voor de elektronische sigaret mag dan wel door de Chinees Hon Lik zijn beschreven, het was de Amerikaan Herbert A. Gilbert die in 1963 een patent indiende met daarin de omschrijving van een elektronische sigaret. In het octrooi stond letterlijk te lezen "de elektronische sigaret is een rookloze en tabaksvrije sigaret". Hoe komt het dan echter dat de e-smoker pas recent aan een stevige opmars is begonnen? Zeer eenvoudig. In vroegere tijden werd er nog niet zoveel aandacht geschonken aan de negatieve gevolgen die roken met zich meebrengt. Daarnaast stonden mensen lange tijd weigerachtig tegenover de voordelen die e-roken met zich meebrengt. Op vandaag is echter bewezen dat elektronisch roken diverse voordelen voor de gezondheid met zich meebrengt en dat het daarenboven ook nog eens financieel interessanter is dan het roken van een reguliere sigaret. Het eerste echte commercieel ontwerp verscheen overigens pas op de markt in het jaar 2003 en was afkomstig van... jawel, een 52-jarige Chinees genaamd Hon Lik!

Waarom overstappen naar e-roken?

Roken is en blijft schadelijk voor de gezondheid, maar door over te schakelen op e-roken kunt u genieten van verschillende interessante voordelen. Omdat er in tegenstelling tot bij de klassieke sigaret geen verbranding plaatsvindt, maar een verdamping van vloeistoffen is de impact op de gezondheid een behoorlijk stuk kleiner. Zo worden rokers van elektronische sigaretten bijvoorbeeld niet blootgesteld aan schadelijke stoffen zoals teer en koolstofmonoxide terwijl ze ook zelf het nicotinegehalte kunnen bepalen die ze innemen. Tel daar ook nog eens bij op dat u over een ruime keuze aan smaken op vlak van de zogenaamde e-liquids beschikt en u heeft meteen voldoende redenen om het klassieke roken in te ruilen voor de gezondere en voordeligere e-sigaret.